Erfgoeddag: Hoe maakt u het?

© Fatinha Ramos
 

zondag 28 april 2019, 14-18u (gratis)

Het thema van Erfgoeddag 2019 is 'Hoe maakt u het?'. Op deze dag staan vakmanschap, ambachtelijkheid en vakmensen centraal. Het campagnebeeld van deze editie werd trouwens gemaakt door een echte 'vakvrouw' Fatinha Ramos. Haar werk was eerder in 2018-2019 te zien in Villa Verbeelding in de tentoonstelling De mooisten van het land.

Op deze Erfgoeddag rond vakmanschap verken je de tentoonstelling Uit het goede hout. De houtsnede in prentenboeken. Je ontdekt er hoe illustratoren van nu de ambachtelijke techniek van houtsnede gebruiken in hun prentenboeken. Je kan ook zelf je handen vuil maken tijdens een creatieve workshop brikdrukken en genieten van houtsnedes tijdens een kamishibai-vertelling.

 

Tentoonstelling Uit het goede hout

Een atelier bezaaid met houtkrullen, vingers vol inkt en de warme geur van hout. De ambachtelijke techniek van houtsnede is weer helemaal in. In deze tentoonstelling zie je origineel werk van prentenboekenmakers Luk Duflou, Isabelle Vandenabeele, Merlijne Marell en Vanessa Verstappen. Met filmpjes, schetsboeken en bijzondere voorwerpen. Ontdek meer over de techniek en steek zelf de handen uit de mouwen!

 

Workshop brikdrukken

Wil je zelf eens ervaren hoe de techniek van houtsnede werkt? In deze creatieve workshop 'brikdrukken' ga je aan de slag met een druktechniek. Met afvalmaterialen maak je een prachtige afdruk!

 

Kamishibai Rood Rood Roodkapje

Sprookjes lief en schattig? Niet altijd. Illustrator Isabelle Vandenabeele maakte stoere houtsnedes voor haar versie van Roodkapje. Kom luisteren naar de kamishibai-vertelling van Rood Rood Roodkapje (met tekst van Edward van de Vendel) en kijk je ogen uit! Ga daarna zeker ook het werk van Isabelle Vandenabeele bewonderen in de tentoonstelling Uit het goede hout.

 

Bekijk het volledige programma op www.erfgoeddag.be.

 

vlnr: tentoonstelling, workshop brikdrukken en houtsnede uit Rood Rood Roodkapje © Isabelle Vandenabeele