Kunstendag voor Kinderen met o.a. Chris Vosters

© Sint-Anna Goethe

zondag 18 november 2018 (14-18u)
gratis toegang / portrettenkaart € 2

Naar huis gaan met een kunstwerk? Het kan op Kunstendag voor Kinderen in Villa Verbeelding. Laat je portret tekenen door een echte illustrator uit de tentoonstelling De mooisten van het land : Chris Vosters.

Ingrid Godon kan er door ziekte helaas niet bij zijn vandaag...

Met je portrettenkaart doe je op elke verdieping aan kunst: luister naar een kamishibai-verhaal, maak een button met je portret, laat een uniek portret tekenen door de illustratoren, ... In het atelier is er doorlopend een workshop 'maak een smoelenboekje': teken, knip en plak ogen, neuzen, monden en puzzel de gekste gezichten bij elkaar.

Er valt ook iets te winnen. Bij elke activiteit verzamel je onderdelen van een gezicht: ogen, oren, een neus en een mond. Knutsel er een origineel portret mee en maak kans op een mooi boek. Om 17u45 maken we de winnaars bekend!

Sluit je bezoek af met cupcakes en chocolademelk. Zo proef je op deze Kunstendag voor Kinderen met al je zintuigen van de tijdelijke tentoonstelling De mooisten van het land met portretten van Ingrid Godon en Fatinha Ramos, en zelfportretten van 35 illustratoren. Wist je trouwens dat Ingrid Godon dit jaar de beelden voor de Kunstendag voor Kinderen heeft ontworpen (zie hieronder)?

 

Tekening 1 Kunstendag voor Kinderen 2018 © Ingrid Godon    Tekening 8 Kunstendag voor Kinderen 2018 © Ingrid Godon    Tekening 5 Kunstendag voor Kinderen 2018 © Ingrid Godon    Tekening 6 Kunstendag voor Kinderen 2018 © Ingrid Godon 

Illustraties KvK2018 © Ingrid Godon

 

Programma

14-18u (doorlopend):

  • tentoonstelling De mooisten van het land met portrettenkaart, cupcakes en chocolademelk
  • maak een button met je portret
  • laat je portret tekenen door illustrator Chris Vosters (15 - 17u)
  • workshop 'maak je eigen smoelenboekje'

14u15 (telkens om het kwartier): geniet van kamishibai-verhalen voor kinderen vanaf 5 jaar

17u45: prijsuitreiking portrettenkaart

 

Praktische info

Toegang tot Villa Verbeelding is gratis van 14u tot 18u.

Een portrettenkaart kost € 2. Daarmee kan je meedoen aan de activiteiten, je portret laten tekenen door de illustratoren en tegelijk kans maken op een boek.

Heb je geen portrettenkaart en wil je toch een button maken? Dan betaal je € 0,50 per button.

Vooraf inschrijven is niet nodig!

 

Affiche Kunstendag voor Kinderen 2018 © Ingrid Godon

Affiche KvK2018 © Ingrid Godon   

 

Nog meer kunst?

Er is nog meer leuks te beleven in Hasselt op Kunstendag voor Kinderen. Wie een stempel verzamelt op twee of meer verschillende locaties, maakt kans op een goodie bag vol leuke kunstspulletjes. Neem dus zeker een kijkje op de volgende locaties:

Alle activiteiten in Vlaanderen en Brussel vind je op www.kunstendagvoorkinderen.be.

Tekening 7 Kunstendag voor Kinderen 2018 © Ingrid Godon   Tekening 2 Kunstendag voor Kinderen 2018 © Ingrid Godon    Tekening 3 Kunstendag voor Kinderen 2018 © Ingrid Godon    Tekening 4 Kunstendag voor Kinderen 2018 © Ingrid Godon

Illustraties KvK2018 © Ingrid Godon