Workshop Isabelle Vandenabeele

zaterdag 2 maart 2019 (10-18u), 18+

Tijdens deze workshop geeft Isabelle Vandenabeele een introductie over haar manier van werken. Daarna ga je zelf aan de slag in het atelier. Je speelt met karton als drager voor een hoogdruktechniek. Je leert drukken met verschillende kleuren bovenop elkaar.

Voorkennis van druktechnieken is niet nodig.

Deze workshop sluit aan bij de tentoonstelling Uit het goede hout. De houtsnede in prentenboeken. De 4 deelnemende illustratoren geven elk een workshop. Meer info en inschrijven:

 

Praktische info

 • Uren: 10u-18u. Middagpauze: 12u30-13u30
 • Prijs: € 80
 • Max. 15 deelnemers
 • Meebrengen:
  • lunch
  • cuttermes en snijmatje
  • als je dit hebt: inktrol en inkten op waterbasis
  • andere eigen materialen waarmee je graag werkt. Villa Verbeelding voorziet papier en verschillende tekenmaterialen.

 

Inschrijven en betaling

Inschrijven via het online inschrijvingsformulier.

Na inschrijving krijg je op je scherm een automatische bevestiging met de vraag om € 80 te betalen binnen 5 werkdagen via overschrijving naar:

Villa Verbeelding
IBAN: BE46 8334 1604 9636
Mededeling: naam + voornaam deelnemer + naam workshop

Na de betaling krijg je een bevestiging van je inschrijving vanuit het adres reserveren@villaverbeelding.be.

 

Transport en parking

Gratis parking in de buurt van Villa Verbeelding is beperkt. We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen indien mogelijk. Villa Verbeelding ligt op 5 minuten wandelen van het station van Hasselt.

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren

 • op de bovengrondse dagparking P Astrid (Koningin Astridlaan) met 300 plaatsen. Dat is vlakbij Villa Verbeelding. Tussen 9u en 19u betaal je 1 euro per 5 uren parkeren. Tussen 19u 's avonds en 9u 's morgens is het gratis.
 • op straat in de betaalzone stationsomgeving: Koningin Astridlaan, Bampslaan, Passerelstraat, Frans Massystraat, Monseigneur Broekxplein, Stationsplein, Tramstraat, Geraetsstraat en een gedeelte van de Grote Breemstraat. Tussen 9u en 19u betaal je op straat 1 euro voor het eerste uur, 2 euro voor het tweede uur en 3 euro per uur vanaf het derde uur. Dus 1 euro voor 1 uur parkeren, 3 euro voor 2 uur parkeren, 6 euro voor 3 uur parkeren, 9 euro voor 4 uur parkeren, ... Je kan er gratis parkeren na 19 uur en op zondagen, wettelijke feestdagen en 11 juli. Je mag er maximum 10 uur per dag parkeren.

Meer info en andere mogelijkheden op www.hasselt.be/nl/betaald-parkeren.

 

Annulatievoorwaarden

Door in te schrijven ga je akkoord met de annulatievoorwaarden:

 • Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be. Wij contacteren de volgende persoon op de wachtlijst.
 • Bij elke annulatie rekenen we €15 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert.
 • Bij annulaties minder dan 10 dagen vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.
 • Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen of in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever). In dat geval krijgen de deelnemers hun inschrijvingsgeld volledig terug.

 

Meer over Isabelle Vandenabeele

Isabelle Vandenabeele (°1972) studeerde zeven jaar aan LUCA School of Arts in Gent: eerst grafische vormgeving en daarna grafiek. Vooral de opleiding grafiek is belangrijk geweest voor haar, omdat ze er verschillende technieken – zoals houtsnede en lithografie – leerde gebruiken. Met haar illustraties voor Rood Rood Roodkapje zette ze zichzelf definitief op de kaart van de Vlaamse illustratorenwereld.

Intussen is Isabelle Vandenabeele een grote dame in de Belgische grafiek. Haar stijl kenmerkt zich door houtsnede, lithografie en etsen. In krachtige, expressieve lijnen, contrasterende kleuren en gebeeldhouwde vormen vat ze de essentie van een verhaal. Toch blijven de beelden subtiel en gaat er een zekere gevoeligheid van uit.

De gedurfde, aparte sfeer die Isabelle Vandenabeele creëert blijft niet onopgemerkt. De talrijke bekroningen prijzen haar werk als een verrijking voor de jeugd- en volwassenenliteratuur.

Publicaties van Isabelle Vandenabeele bij De Eenhoorn

 

Illustraties © Isabelle Vandenabeele (uit: Rood Rood Roodkapje, Een griezelmeisje, Het circus van Dottore Fausto)