Giftige appels: de 7 koffertjes

woensdag - zaterdag, 14-17u
5-12 jaar, € 2 (-18 jaar) of € 4 (+18 jaar)

Uitstapje tijdens de paasvakantie? Ga op pad doorheen deze heerlijke sprookjeswereld in papier-maché met 7 koffertjes vol opdrachten en gebruik al je zintuigen! Je maakt kennis met bekende en minder bekende sprookjes en met nieuwe bewerkingen.

Op Ontdekkingsreis

woensdag - zaterdag, 14-17u
6-15 jaar, € 2 (-18 jaar) of € 4 (+18 jaar)

Uitstapje tijdens de paasvakantie? In De Wonderkamer vind je kijkkastjes vol mooie, kostbare, inspirerende, nostalgische of grappige voorwerpen uit de verzameling van  schrijvers en illustratoren. De Ontdekkingsreis brengt je ook naar de Sprookjeskamer en de mijngang. Klaar voor de expeditie?

Openingsfeest De mooisten van het land - Fatinha Ramos & Ingrid Godon

zondag 15 april 2018, 14-18u (gratis)
€5 voor workshop (6-10 jaar) of interview (16+):
reserveren@villaverbeelding.be
Vier samen met ons de opening van De mooisten van het land! Een bezoek aan de tentoonstelling is die dag gratis. We houden een receptie én je kan je portret live laten tekenen. Voor kinderen is er een workshop door Fatinha Ramos, voor volwassenen een interview met de illustratoren Ingrid Godon en Fatinha Ramos.

Tournée Locale: de Bende van de Verbeelding

16 april - 6 mei 2018: 4 sessies + schilderen + slotfeest
16+, gratis

Teken je graag en wil je de stationsbuurt mee opfleuren? Doe dan mee met het wijkfestival Tournée Locale en schrijf je in voor de Bende van de Verbeelding! Samen met illustrator Tom Schoonooghe maak je in april een beeldverhaal voor 10 ramen in de Bampslaan.

Tournée Locale: workshops portretten

25 april, 26 april, 2 mei 2018
6-15 jaar, gratis

Tijdens het wijkfestival Tournée Locale is er in Runkst, de stationsomgeving en de Heilig Hartwijk van alles te beleven! Als buurtbewoner kan je meedoen aan creatieve workshops 'portretten maken' voor kinderen, jongeren en (groot)ouders. Jouw portret krijgt een plek in Villa Verbeelding!

Kunstennacht in Villa Verbeelding

donderdag 3 mei, 18-23u (gratis)
Maak er een kunstige nacht van met mini-rondleidingen door de tentoonstelling De mooisten van het land. Een portrettengalerij. Laat je portret tekenen of volg een turboworkshops portretten maken!

Tournée Locale: slotfeest

zondag 6 mei, 11-13u en 14-18u (gratis)
Op 6 mei sluiten we Tournée Locale feestelijk af in en rond Villa Verbeelding. Luister naar een verhaal uit de levende bib met wijkbewoners. Teken je buur of jezelf! Pimp je glas samen met illustrator Tom Schoonooghe. Of liever een rondleiding van de Bende van de Verbeelding langs de raamtekeningen in de Bampslaan? We eindigen met een feestelijke receptie bij de buurtportretten.