De Wonderkamer

In De Wonderkamer kan je als een echte ontdekkingsreiziger op onderzoek gaan. In kleine kastjes, als het ware minimuseumpjes, vind je mooie, kostbare, inspirerende, nostalgische of grappige voorwerpen uit de verzameling van de schrijvers.

Bij de illustratoren is het kastje telkens ingericht in de stijl van de illustrator in kwestie. Een kamer om te bewonderen en om je te verwonderen.

Ontdek de wondere wereld van Els Beerten, Stefan Boonen, Jaak Dreesen, Bettie Elias, Noëlla Elpers, Ed Franck, Kolet Janssen, René Swartenbroekx, Ina Vandewijer en Kaat Vrancken.

De illustratoren: Lieve Baeten, Frank Daenen, Debbie Lavreys, Benjamin Leroy, Kris Nauwelaerts, Wout Olaerts, Hilde Schuurmans en Leo Timmers.

De Ontdekkingsreis voert je door de Wonderkamer en de Sprookjeskamer. Ontdekkingsreigers van 10 jaar en ouder dalen ook af in de mijngang (tentoonstelling Steenkoolmijnen...) Door kastjes, filmpjes en boeken speuren, zelf schrijven en tekenen, het is een boeiende manier om de Wonderkamer actief te verkennen.