WORDT VERWACHT / Diep in het bos

© Tom Schamp

7 mei 2020 t/m 3 januari 2021

Hoe zien illustratoren het bos? De tentoonstelling Diep in het bos. Het bos in prentenboeken neemt je mee naar de natuur in het werk van vijf hedendaagse tekentalenten: Carll Cneut, Maria Dek, Jan De Kinder, Anne Brouillard en Tom Schamp.

Je verdwaalt er in een sfeervol bosdecor en bewondert er de originele illustraties. Carll Cneut is een meesterportretschilder van dieren. In De vuurzeevlieg verbeeldt hij aandoenlijke dierenkarakters uit de verhalen van Toon Tellegen in een geheimzinnig bos. Tom Schamp schildert zijn bos in uitbundige kleuren op echt hout. Jan De Kinder vertelt het verhaal van een grote wolf die doodsbenauwd is in het bos. Maria Dek en Anne Brouillard vertrekken vanuit hun eigen liefde voor het bos om er een bruisende ontmoetingsplek voor dieren van te maken of een wereld vol vriendelijke fantasiewezens.

Het bos in schetsboeken

Een hele reeks illustratoren laat zich inspireren door het bos en geeft inkijk in hun schetsboeken: Sassafras De Bruyn, Benjamin Leroy, Marieke Nelissen, Charlotte Peys, Sebastiaan van Doninck, Ludwig Volbeda,  …