Masterclass Quentin Gréban

© Quentin Gréban

Zaterdag 25 januari 2020 (10-18u), 18+

Deze workshop sluit aan bij de tentoonstelling Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken. Drie van de vijf deelnemende illustratoren geven een masterclass:

Praktische info

 • Quentin is Franstalig maar er is Nederlandse vertaling
 • Uren: 10u-18u. Middagpauze: 12u30-13u30
 • Prijs: € 80 (€ 60 op vertoon van studentenkaart)
 • Max. 18 deelnemers
 • Meebrengen:
  • lunch
  • Villa Verbeelding voorziet papier en verschillende tekenmaterialen. We vragen je om zelf enkele tekenmaterialen mee te brengen.

Inschrijven

Inschrijven via het online inschrijvingsformulier.

Na inschrijving krijg je op je scherm een automatische bevestiging met de vraag om het bedrag te betalen binnen 5 werkdagen via overschrijving naar:

Villa Verbeelding
IBAN: BE46 8334 1604 9636
Mededeling: naam + voornaam deelnemer + naam workshop

Na de betaling krijg je een bevestiging van je inschrijving vanuit het adres reserveren@villaverbeelding.be.

Transport en parking

Gratis parking in de buurt van Villa Verbeelding is beperkt. We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen indien mogelijk. Villa Verbeelding ligt op 5 minuten wandelen van het station van Hasselt.

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren

 • op de bovengrondse dagparking P Astrid (Koningin Astridlaan) met 300 plaatsen. Dat is vlakbij Villa Verbeelding. Tussen 9u en 19u betaal je 1 euro per 5 uren parkeren. Tussen 19u 's avonds en 9u 's morgens is het gratis.
 • op straat in de betaalzone stationsomgeving: Koningin Astridlaan, Bampslaan, Passerelstraat, Frans Massystraat, Monseigneur Broekxplein, Stationsplein, Tramstraat, Geraetsstraat en een gedeelte van de Grote Breemstraat. Tussen 9u en 19u betaal je op straat 1 euro voor het eerste uur, 2 euro voor het tweede uur en 3 euro per uur vanaf het derde uur. Dus 1 euro voor 1 uur parkeren, 3 euro voor 2 uur parkeren, 6 euro voor 3 uur parkeren, 9 euro voor 4 uur parkeren, ... Je kan er gratis parkeren na 19 uur en op zondagen, wettelijke feestdagen en 11 juli. Je mag er maximum 10 uur per dag parkeren.

Meer info en andere mogelijkheden op www.hasselt.be/nl/betaald-parkeren.

Annulatievoorwaarden

Door in te schrijven ga je akkoord met de annulatievoorwaarden:

 • Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be. Wij contacteren de volgende persoon op de wachtlijst.
 • Bij elke annulatie rekenen we €15 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert.
 • Bij annulaties minder dan 10 dagen vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.
 • Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen of in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever). In dat geval krijgen de deelnemers hun inschrijvingsgeld volledig terug.

Meer over Quentin Gréban

Quentin Gréban studeerde illustratie aan Sint-Lukas Brussel. Al vrij jong werd hij een verwoed striplezer en schepte hij er een genoegen in deze strips na te tekenen. Vanaf zijn 18de begon hij zich sterk te interesseren in boekillustraties voor kinderen. Hij haalt inspiratie uit het werk van Lisbeth Zwerger, films van Jean-Pierre Jeunet en Tim Burton en de kunst van Manet en Mucha.

Quentin schreef en illustreerde al meer dan 50 kinderboeken in verschillende talen. Naar eigen zeggen is hij sterk geïnspireerd door de sprookjes van Hans Christiaan Andersen. Quentin werkt vooral met zachte waterverfkleuren met uitdrukkingsvolle figuurtjes waarmee hij een herkenbare beeldtaal schept.

De tentoonstelling Meer dan duizend nachten toont illustraties uit zijn boek Sindbad de zeeman.