ZIN IN ZOMER / Een hele zomer lang

Illustratie: Jacques & Lise

Kan je niet wachten tot eind augustus om te genieten van illustratie? Er zijn maar liefst 13 tentoonstellingen rond illustratie in de Zin in Zomersteden Genk en Hasselt. 

Illustratiefans kunnen de hele zomer lang genieten van topillustraties op een aantal bijzondere locaties. Zo is er in de Oude Gevangenis (UHasselt) In fluo van Kitty Crowther. De Bibliotheek Hasselt Limburg stelt Uit de hand van Jacques & Lise voor. In Boekhandel Grim bots je dan weer op het werk van de Ierse illustrator Paddy Donnelly. En uiteraard kan de illustratieliefhebber zijn hart ophalen in Villa Verbeelding met de expo's LetterPret, De ABC kamer, De Illustratiekamer en Vlaamse illustratoren in Bratislava.

De Illustratieroute krijgt deze zomer enkele bijzondere toevoegingen. Een pop-up raamexpo van het duo Beer en Piguïn uit het boek Een zee van liefde van Pieter Gaudesaboos, recent bekroond met de Boon Literatuurprijs. We voegen ook nog twee originele raamexpo's toe van jong talent en Wanatoe-winnaars Lisse Loos en Lauren Fripont. In de bib van Genk ontdek je het werk van illustrator Frank Daenen en de expo Fakkeldragers. Genkse rap gebundeld.

Ontdek hier het volledige overzicht.

ZiZ22tile1_HZL.jpeg

Zin in Zomer 2022 is een organisatie van Villa Verbeelding in Hasselt met Bibliotheek Hasselt Limburg en Bibliotheek Genk i.s.m. C-mine Genk en cultuurcentrum Hasselt. Met de steun van Literatuur Vlaanderen en de steden Genk en Hasselt.