ILLUSTRATIE IN HASSELT / Een overzicht

Illustratie: Rébecca Dautremer

Deze zomer is Hasselt hét mekka van illustratie. Ontdek het werk van topillustratoren op verschillende plekken in de Limburgse hoofdstad. Download hier alvast het overzichtelijke plannetje en ga op stap!

Van muizen en mensen. Rébecca Dautremer, Walker Evans & Dorothea Lange

De beroemde Franse illustratror Rébecca Dautremer presenteert in de expo Van muizen en mensen haar adaptatie van de klassieker van John Steinbeck. Niet minder dan 35 originele illustraties uit deze fantastische graphic novel zijn voor het eerst te zien in België. CCHA voegt er exclusief 15 originele foto’s aan toe van de iconische Amerikaanse fotografen Walker Evans en Dorothea Lange omdat Rébecca haar tekenstijl in het boek inspireerde op hun werk.

Waar? In cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, Hasselt - 15 augustus t/m 12 september - meer info vind je hier


Zwerveling. Peter Van den Ende

Een bootje van papier vaart over de oceaan, langs riffen en tussen ijsschotsen door. Het laveert tussen scholen vissen, wuivende waterplanten en angstaanjagende zeemonsters. Het verbaast zich over een wonderlijke sprookjeswereld boven en onder water, doorstaat stormen en redt zich uit benarde situaties.

De tentoonstelling Zwerveling brengt de illustraties van Peter Van den Ende tot leven en neemt je mee op een fantasierijke reis. Ontdek levensgrote reproducties van de prachtige zwart-wit illustraties. Laat je onderdompelen in deze magisch mooie wereld van zeecreaturen en fantasturia onder en boven water. Laat je fantasie de vrije loop gaan en creëer je eigen verhaal...

Als apotheose keer je terug naar de originele illustraties uit Zwerveling. Je maakt kennis met Peters inspiratiebronnen en krijgt de kans om een kijkje te nemen in zijn creatief atelier.

Waar? In Bibliotheek Hasselt Limburg, Martelarenlaan 17, Hasselt - 26 augustus t/m 18 december - meer info vind je hier

zwerveling


We kunnen eender waarheen. Brecht Evens

Deze zomer wordt Hasselt het mekka voor liefhebbers van illustratie. De dubbelexpo van kunstenaar en graphic novelist Brecht Evens brengt deze internationale naam terug naar zijn thuisstad.

Brecht Evens gebruikt een ongewone waterverftechniek, lapt de gewone manier van striptekenen aan zijn laars en vindt een heel nieuwe manier uit. Zijn boeken zitten vol zijstraatjes en parallele wegen. Ze bulken van de haast weggestopte, subtiele details die de aandachtige lezer soms een heel ander verhaal vertellen.

Een bezoek aan deze expo’s is een unieke kans om origineel werk van Brecht te ontdekken. Dit is zijn eerste solotentoonstelling op Belgische bodem.

Waar? In Villa Verbeelding, Bampslaan 35 en Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2 , Hasselt - van 12 juni t/m 16 oktober - meer info vind je hier


Nog meer illustratie?

Krijg je niet genoeg van illustratie? Dan hebben we nog een aantal tips in petto: De Illustratieroute met reuzegrote illustraties van Vlaamse topillustratoren zoals Leo Timmers en Tom Schamp. Een fantasierijke pop-up raamexpo van Sebastiaan Van Doninck