KIJKVENSTERS / Jacques & Lise / Benjamin Leroy & Merel Eyckerman

Villa Verbeelding treedt buiten de muren met twee verrassende Kijkvensters. De illustrerende koppels Jacques & Lise en Benjamin Leroy & Merel Eyckerman presenteren elk een pop-up tentoonstelling in een etalageraam.

Het coronavirus zorgde ervoor dat je illustraties niet altijd kon bewonderen in ons huis: daarom brengen we illustratie graag naar buiten. Met De Illustratieroute ontdek je al werk van Vlaamse topillustratoren in de Hasseltse binnenstad.

Met deze twee Kijkvensters gaat Villa Verbeelding nog een stap verder. Je kan nog meer cultuur beleven in openlucht - volledig coronaproof. Het is een nieuw, laagdrempelig alternatief om gratis en veilig van illustratie te genieten. Bovendien geeft Villa Verbeelding jonge illustratoren een bijkomende kans om hun werk te tonen en grijpen we leegstand in de stad aan om prentenboekillustratie meer zichtbaarheid te geven en tegelijk de stad te verfraaien.

Op zaterdag 13 februari 2021 presenteren Jacques & Lise en Benjamin Leroy & Merel Eyckerman hun pop-up expo's in Hasseltse etalageramen. Zij tonen eigen werk en voorwerpen die hen inspireren. Tussen 14 en 18u zullen zij bovendien live illustreren. Je kan dan hun kunstwerk voor je ogen – maar vanop een veilige afstand – tot stand zien komen.

Welke etalages decor van de tentoonstellingen worden en welke ramen de kunstenaars beschilderen, maken we binnenkort bekend.