KUNSTENDAG VOOR KINDEREN / Naar zee!

Illustratie: Atak, Piraten im Garten, Verlag Antje Kunstmann

Villa Verbeelding zwaait de deuren open voor Kunstendag voor Kinderen op zondag 19 november (13-18u)! Verover iedere kamer in het museum met een piratenblad, luister naar het verhaal van Lampje bij Annet Schaap en creëer een zeewezen met illustrator Peter Van den Ende. We hebben deze dag ook nog een extra verrassing in petto (tipje van de sluier: De Illustratieroute)!


Lezing Lampje

Annet Schaap
14-15u en 16-17u
Vanaf 9 jaar


Lampje woont samen met haar vader in een grijze vuurtoren op een schiereiland. Iedere avond beklimt ze de 61 treden om met haar lucifer de lamp aan te steken. Tot ze op een dag de lucifers vergeet en alles mis gaat... Ze moet gaan werken in het Zwarte Huis, waarvan iedereen weet dat er een monster woont... Schrijver en illustrator Annet Schaap vertelt meer over het inspiratie- en creatieproces van dit bijzonder geliefde boek en leest een stukje voor.

Voor deze lezing moet je op voorhand een ticket reserveren. De toegang tot het museum is inbegrepen in dit ticket. De plaatsen zijn beperkt. 

Opgelet! Deze lezing is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Jongere kinderen kunnen met het piraten- en tekenblad op stap en deelnemen aan de workshop van Peter Van den Ende.

 

Annet Schaap.png     Lampje.png

Foto: Angeliek de Jonge. Illustraties: Annet Schaap


Workshop Maak je eigen zeewezen

Peter Van den Ende
14-17u doorlopend
Voor alle leeftijden


Beeld je in dat je met een duikboot onder water afdaalt en nieuwe zeewezens ontdekt! Illustrator Peter Van den Ende neemt je mee op een inspirerende onderwaterreis. In zijn bekroonde boek Zwerveling kom je vele bijzondere zeewezens tegen. In deze workshop leert hij je hoe je ze zelf op papier kan zetten.

Bij deze workshop kan je vrij in- en uitlopen. Je moet niet op voorhand reserveren. Je betaalt enkel toegang tot het museum.
 

Zwerveling_0.png     Zwerveling 2_0.png

Illustraties: Peter Van den Ende, Zwerveling, Querido

 

Expo De zee! De zee!

Piraten- en tekenblad
6-12 jaar

Duik in de nieuwe expo De zee! De zee! en ga op pad met een piraten- en tekenblad. Bewonder de bijzondere vissen, kwallen, inktvissen en andere waterdieren. Bekijk de originele illustraties van o.a. Leo TimmersMies van HoutGerda Dendooven en Mattias De Leeuw. In de strandcabine vind je een leuke stapel boeken over de zee. Aan de frotteertafel kan je je eigen zeefiguur maken.
 

De zee.png     Piratenblad.png

Foto: Boumediene Belbachir. Tekenblad: Ruth De Jaeger


Hoe reserveer ik een ticket?

  • Klik hier of op de groene Boek nu-knop (en kies het item Kunstendag voor Kinderen).
  • Wil je het museum bezoeken? Klik op een tijdslot. Met dit ticket kan je de expo's bezoeken en de workshop van Peter Van den Ende meevolgen.
  • Wil je ook een lezing van Annet Schaap volgen? Klik op het tijdslot van Annet Schaap. Ze geeft 2 lezingen: om 14-15u en 16-17u. Met dit ticket is de toegang tot het museum voor de hele namiddag inbegrepen.

Opgelet! De plaatsen zijn beperkt. Wil je er zéker bij zijn? Reserveer dan op voorhand je ticket.