POP-UP RAAMEXPO / Jacques & Lise

© Boumediene Belbachir

Duik mee in de leefwereld van illustratorenduo Jacques & Lise. Dit illustrerend koppel presenteert een pop-up expo in een leegstaand etalageraam. Zo ontdek je tijdens De Illustratieroute nog méér illustratie!
 

Jacques & Lise

Jacques Maes (1984, Diest) en Lise Braekers (1987, Bree), of kortweg Jacques & Lise, zijn gek op vintage spulletjes, tekenen, vinylplaten en … elkaar! Ze zijn graphic designer van opleiding. Geleidelijk aan liepen hun afzonderlijke opdrachten meer in elkaar over en gingen ze als creatief duo aan de slag.

Bij deze bijzondere raamexpo kruip je in het hoofd van de illustratoren: je ontdekt hun inspiratie, schetsen, try-outs en story boards. Met objecten uit hun boeken geven Jacques & Lise de toeschouwer een unieke inkijk in de wereld die ze creëren in hun boeken.

Adres pop-up expo: Havermarkt 16, 3500 Hasselt

De expo van Jacques & Lise kan je bewonderen tot 30 juni 2021.

HP - Website_2.png

Op zaterdag 13 februari 2021 openden Jacques & Lise en Benjamin Leroy & Merel Eyckerman hun pop-up expo's. De pop-up van Benjamin & Merel was te bewonderen tot 30 april 2021. De pop-up expo van Jacques & Lise is verlengd tot 30 juni 2021. Download alvast het plannetje van De Illustratieroute. Meer weten over de illustratoren? Dat lees je hier

Foto's: © Boumediene Belbachir

De Illustratieroute is een initiatief van Villa Verbeelding met de steun van de stad Hasselt. De twee raamexpo's kan Villa Verbeelding realiseren dankzij de culturele activiteitenpremie van de Vlaamse Overheid. Het is een nieuw, laagdrempelig alternatief om gratis en veilig van illustratie te genieten. Bovendien geeft Villa Verbeelding jonge illustratoren een bijkomende kans om hun werk te tonen en grijpen we leegstand in de stad aan om prentenboekillustratie meer zichtbaarheid te geven en tegelijk de stad te verfraaien.