POP-UP RAAMEXPO / Sebastiaan Van Doninck

© Boumediene Belbachir

De Illustratieroute blijft verrassen! Stap mee in de teletijdmachine van Sebastiaan Van Doninck. Met de figuren uit zijn boek Helden reis je naar het Oude Griekenland.

Sebastiaan Van Doninck (1979, Herentals) groeide op in een groot gezin op het Vlaamse platteland. Geprikkeld door zijn creatieve moeder was hij op jonge leeftijd al bezig met tekenen. Zijn favoriete onderwerp? Vogels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je zijn atelier vandaag midden in de natuur vindt. 

"Tekenen is mijn manier om dingen te begrijpen en dirigent te zijn in mijn eigen, kleine universum. Dat trekt me nog altijd aan in tekenen: het bevrijdt me."

- Uit: 'In het atelier van Sebastiaan Van Doninck' van Iedereen Leest

Sebastiaans werk wordt beschreven als kleurrijk met een donker randje, kindertekeningen uit de jaren '50 of geïnspireerd op de vintage Japanse cultuur. Sebastiaan gebruikt graag nieuwe media, combineert het digitale met het handgemaakte en is altijd op zoek naar nieuwe werkwijzen om zijn illustraties naar een hoger niveau te tillen.

Je komt Sebastiaans werk tegen op verschillende plekken in De Illustratieroute: een reuzegrote illustratie, een raamtekening en nu ook een pop-up expo. Download hier het plannetje met alle locaties.

Adres pop-up expo: Etalage TT-center, Maastrichterstraat (tegenover nr.42 - ijssalon), 3500 Hasselt.

De expo van Sebastiaan kan je bewonderen tot 31 augustus 2021.

Pop-up 2.png    Pop-up 1.png