TENTOONSTELLING / Dioraam

Illustratie: Toon Delanote & Charlotte Peys

12 augustus t/m 30 augustus

Illustratoren Toon Delanote en Charlotte Peys kapen deze zomer de etalage van La Bottega in Hasselt. Zij werden als winnaar gekozen uit de Vlaamse selectie voor Bratislava.

In de tentoonstelling Dioraam ontdek je een driedimensionele kijkkast met fascinerende natuurtaferelen. Toon en Charlotte creëren een eigen wereld waar bijzondere personages dwalen in een imaginair woud. En als je aandachtig kijkt, spot je ook hun zelfportret!

De jury koos Toon en Charlotte uit een selectie van tien talentvolle illustratoren. Deze bestond uit:

Koen Driessens (recensent en journalist), Griet Loix (Iedereen Leest), Ine Muys (recensent en leesbevorderaar), Kris Nauwelaerts (illustrator en docent Illustratie PXL-MAD) en Marijke Rekkers (Villa Verbeelding)

Over de winnaars:

'De jury prijst de vernieuwende en experimentele beeldtaal van dit duo. Toon Delanote en Charlotte Peys hebben beiden unieke, krachtige tekenstijlen die in Soms ben ik een ontdekkingsreiziger voortreffelijk met elkaar harmoniëren. Vaak combineren ze gestileerde elementen en strakke kleurvakken met gedetailleerde texturen en rijkelijke patronen. Ze kiezen voor speelse en uitdagende composities en geven de kijker via wisselende perspectieven een inkijk in de gevoelswereld van ons allen. De illustraties van dit veelbelovende duo prikkelen de verbeelding en nodigen uit dagelijkse gedachten en rituelen met hernieuwde aandacht te bekijken. De jury heeft ook veel lof voor het tekentalent en de lijnvoering. Zoals Elvis Peeters zegt in het voorwoord: Dit boek is een tentoonstelling, een klein museum van het innerlijk, een eigen museumpje voor bij je thuis.'

Illustraties: Toon Delanote & Charlotte Peys