ZIN IN ZOMER / Expo's Villa Verbeelding

van

01 juli 2020

tot

30 augustus 2020
Illustratie: Carll Cneut

Zin in Zomer, een héle zomer lang! Hasselt wordt omgetoverd tot een kleurrijke stadsjungle boordevol illustratie. Een parcours door de binnenstad voert je langs maar liefst zes tentoonstellingen. Bij Villa Verbeelding ontdek je er al drie! De rode draad is natuur, want illustratoren zijn gefascineerd door de aantrekkingskracht van het bos.

1. Expo Diep in het bos

Hoe zien illustratoren het bos? Deze tentoonstelling voor jong en oud neemt je mee naar het werk van vijf hedendaagse tekentalenten: Carll Cneut, Maria Dek, Jan De Kinder, Anne Brouillard en Tom Schamp. Verder kan je de schetsen van verschillende illustratoren bewonderen. In filmpjes delen ze persoonlijke verhalen en tonen ze hoe je een boom schetst, elk op hun eigen manier. Kinderen ontdekken de tentoonstelling met een avontuurlijk parcours. Via een 'zigzagboekje' ontplooit zich een pad van bomen en opdrachten waarmee je met het hele gezin aan de slag kan.

Villa Verbeelding / de hele zomer / meer info hier
 

2. Expo Vlaamse illustratoren in Bratislava

Ontdek de Vlaamse selectie van de illustratoren van de Biënnale van Bratislava. Deze internationale tentoonstelling is één van de oudste en meest prestigieuze evenementen rond kinderboekillustraties. Nu de illustraties terug in België zijn, kan je het werk bewonderen van Ann De Bode, Toon Delanote & Charlotte Peys, Gerda Dendooven, Pieter Gaudesaboos, Jacques Maes & Lise Braekers, Nils Pieters, Fatinha Ramos, Charlotte Severeyns, Paul Verrept en Geert Vervaeke.

Villa Verbeelding / t/m 29 augustus / meer info hier
 

3. Expo Dioraam

Illustratoren Toon Delanote en Charlotte Peys kapen deze zomer de etalage van La Bottega. Zij werden als winnaar gekozen uit de Vlaamse selectie voor Bratislava. In de tentoonstelling Dioraam ontdek je een driedimensionele kijkkast met fascinerende natuurtaferelen. Toon en Charlotte creëren een eigen wereld waar bijzondere personages dwalen in een imaginair woud. En als je aandachtig kijkt, spot je ook hun zelfportret!

La Bottega / 12 t/m 30 augustus / meer info hier


Feestelijke afsluiting

Deze kleurrijke editie van Zin in Zomer sluit in Hasselt feestelijk af op zaterdag 29 augustus. Illustratoren beschilderen etalages, tekenen op verzoek en geven workshops. Alles is gratis en je moet niet reserveren.

Benieuwd naar de activiteiten op vrijdag 28 augustus (Genk) en zondag 30 augustus (Sint-Truiden)? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief, website, Facebook en Instagram.

ZINZ20blokHASSELT1.png
Zin in Zomer is de hele zomer lang aanwezig in Genk, Hasselt en Sint-Truiden. In Hasselt staan er zes expo's op het programma. Zin in Zomer is een organisatie van Villa Verbeelding in Hasselt met Bibliotheek Genk, Bibliotheek Hasselt Limburg en Bibliotheek Toni Coppers en cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden. Met de steun van Literatuur Vlaanderen, Stad Genk, Stad Hasselt en Stad Sint-Truiden.