Zin in Zomerclub

3 juli - 30 augustus 2017
Zin in Zomerclub, dat is
Zin in Zomer op kindermaat. Tijdens de zomervakantie kan je op verschillende locaties leuke workshops doen.

Zin in Zomer - familie

16 - 30 augustus 2017
De laatste twee weken van augustus is er weer Zin in Zomer in Genk, Hasselt en Sint-Truiden. Auteurs, muzikanten en anderen geven het beste van zichzelf op verrassende plekken.

Schatten van Vlieg in Villa Verbeelding

1 juli - 31 augustus 2017
Je gaat met Vlieg op zoek naar familie, hier en ver weg in China en Japan. Echte familie en sprookjesfamilie. Een schattenzoektocht waarin Vlieg een geurtje achterlaat…

Summer School Villa Verbeelding

28-29-30 augustus 2017 - VOLZET
3 dagen intensief tekenen onder begeleiding van topillustratoren Carll Cneut en Kaatje Vermeire. Zij delen hun passie, leren je de kneepjes van het vak en helpen je je techniek verfijnen.

Marita de Sterck en Jonas Thys

zondag 3 september 2017 van 15 tot 16u
€ 5 - vooraf inschrijven, liefst per
mail
Op de openingsdag van de tentoonstelling Vuil vel krijg je een boeiende uiteenzetting van de auteur én de illustrator van Vuil Vel. Veertig Vlaamse Volkssprookjes.

Luister in het duister - licht obscene luisterfabels

zaterdag 16 september om 21u
€ 8 - tickets via CCHA

SPOTS, het binnenstebuiten festival van CCHA, zoekt spannende locaties op in de stad en nodigt artiesten uit om er tijdelijk te verblijven. Op de zolder van Villa Verbeelding doven we de lichten en luisteren we naar licht obscene luisterfabels geselecteerd door Katharina Smets.

Cultuurpauze: Paul Verrept over Paul van Ostaijen

dinsdag 26 september om 14u
€ 10 - tickets via Cultuurpauze

Schrijver en illustrator Paul Verrept vertelt over het leven en werk van Paul van Ostaijen en de invloed van deze getalenteerde dichter op zijn eigen werk.

Cursus Creatief Schrijven - Hoe creëer je een overtuigend personage?

5 zaterdagen in september en oktober (14-17u)
€ 140 - inschrijven bij Creatief Schrijven

Een goed verhaal staat of valt met overtuigende personages. In 5 sessies ontdek je hoe je een personage van vlees en bloed kunt creëren. Via voorbeelden, oefeningen en feedback groei je week na week in je schrijven.