Diep in het bos_0.png


 


Workshop 2.png 

Portretten_0.png 

Workshop Diep in het bos.png

 

 


 

Educatie

Villa Verbeelding is een ideale plek om met een klas of groep naartoe te trekken. Het is een huis vol van woord en beeld: we vertrekken dan ook steeds vanuit boeken om je klas op sleeptouw te nemen doorheen het museum.

Aanbod

Bij elke tentoonstelling is er een educatief programma met speelse, interactieve opdrachten. Bij de tijdelijke expo Diep in het bos sturen we je klas op pad met een zigzagboekje waar zich letterlijk een pad ontplooit van bomen en opdrachten. Met zoekwijzers en een kijkvenster leren de leerlingen kijken naar illustraties. In de workshop Het bos van je dromen creëren de leerlingen met verschillende technieken een uniek bos.

Bereid je bezoek alvast voor met deze virtuele ervaring. Of neem al eens een kijkje in de ateliers van Jan De Kinder en Sassafras De Bruyn en ontdek hoe het bos hen inspireert.

Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden: van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Ook voor OKAN-klassen en cursisten NT2 valt er heel wat te ontdekken. Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen zijn er geleide bezoeken bij de tentoonstellingen. Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een creatieve workshop. Een geleid bezoek duurt dan 2 uur: 1 uur voor de tentoonstelling, 1 uur voor de workshop.

Interesse in een bezoek? Stuur een mailtje naar reserveren@villaverbeelding.be of bel naar +32 (0)11 22 26 24.
 

Bezoek tijdens corona

We houden rekening met de geldende coronamaatregelen. Lees hier alvast hoe je een veilig bezoek aan het museum voorbereidt.
 

Kostprijs

Je betaalt € 40 per gids. Voor scholen bedraagt de toegang tot het museum € 2 per leerling, combineer je dit met een workshop betaal je een € 1 extra per leerling. De begeleiders betalen niets. Gratis toegang voor Hasseltse scholen (5-12 jaar).
 

Gratis vervoer

Villa Verbeelding is erkend als culturele bestemming. Klassen kunnen met dynamoOPWEG gratis naar Villa Verbeelding met De Lijn. Dit is volgens de bestaande dienstregeling en met max. 30 personen per rit. Op de website van Cultuurkuur lees je hoe je meer cultuur in de klas brengt.
 

Foto's groepsbezoeken

Villa Verbeelding maakt foto's tijdens activiteiten en kan die gebruiken voor de promotie van eigen activiteiten (website, sociale media, brochures). Bij een groepsbezoek vragen we altijd of je hiermee akkoord gaat. Als je niet wil dat we foto's van jou of jouw groep maken, vragen we om dat te melden.
 

Luisterroute voor kinderen

Wil je de hele stad op een originele en interactieve manier leren kennen? De luisterroute Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet! werd ontwikkeld door de Erfgoedcel Hasselt, Het Stadsmus en Villa Verbeelding. Ed Franck en Kolet Janssen schreven de verhalen, Warre Borgmans en Ianka Fleerackers spraken ze in. De wandeling kan je hier downloaden.
 

Het volledige educatieve aanbod vind je in onze nieuwsbrieven. We hebben er eentje voor het kleuter en lager onderwijs en voor het secundair en hoger onderwijs. Ontvang je graag iedere nieuwe versie? Schrijf je hier in.