Hedy Tjin_1.png

Illustratie: Hedy Tjin. Uit: 151 boeken met Pim Lammers, QueridoFelicita Sala.png


 

Zijkant website.png

 


De ABC kamer_0.png


 

Zijkant website(1).png
 

 

Museumshop.png

 

Zolder.png

Foto's: Boumediene Belbachir

Welkom

Reserveer je tickets online! Plan je bezoek op voorhand en kies een datum en tijdslot. Enkel de datums waarop er nog tickets verkrijgbaar zijn, zijn zichtbaar. Tijdens de schoolvakanties raden we aan om op voorhand een ticket te reserveren. Zo ben je zeker van je plek. Opgelet! In Villa Verbeelding werken we niet met de Museumpas.

Tickets

Niet gereserveerd? Als het museum open is, kan je aan de balie vragen of er nog plaats is. Tijdens de kantooruren kan je terecht op het nummer +32 11 22 26 24. Tijdens de openingsuren van het museum kan je bellen naar +32 11 26 17 87.


Openingsuren

Het museum is open van woensdag t/m zaterdag van 14u tot 17u. Ook de eerste zondag van de maand zijn we open van 14u tot 17u

Voor groepen is een bezoek buiten de openingsuren mogelijk na afspraak op +32 11 22 26 24 of een mailtje naar reserveren@villaverbeelding.be. Groepen reserveren vooraf, ook voor een bezoek tijdens de openingsuren zonder gids.
 

Gesloten op volgende feestdagen in 2024:
donderdag 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart), vrijdag 1 november (Allerheiligen), maandag 11 november (Wapenstilstand) en woensdag 25 december (Kerstmis)
 

Praktische info


Tarieven

 • + 26 jaar: € 7
 • 18-26 jaar: € 4
 • 3-17 jaar: € 3
 • -3 jaar: Gratis
 • Bon HasPas: Gratis

Kortingstarieven

 • European Youth Card: € 4
 • Lerarenkaart: € 4
 • Kansentarief (UiTPAS met kansentarief Hasselaren / fonds VRIJUIT): € 1
  Opgelet! Enkel met een UiTPAS met kansentarief Hasselaren heb je recht op een korting. Heb je een gewone UiTPAS? Dan kan je punten sparen voor een leuke verrassing. Je kan ook voor je vereniging een UiTPAS aanvragen. Klik hier voor meer info.

Groepsbezoek

 • Alle info over groepsbezoeken met gids (klassen en andere) vind je hier

Villa Verbeelding werkt samen met Rap op Stap Hasselt, VRIJUIT en Iedereen verdient vakantie.
Reserveer je bezoek via de website of ga langs bij een Rap op Stap-kantoor in je buurt.


Museumshop

Ga niet met lege handen naar huis. Neem na je bezoek ook zeker een kijkje in de museumshop voor het ruime aanbod boeken, kaartjes, posters, verjaardagskalenders, ...


Ligging

Villa Verbeelding • Bampslaan 35 • B-3500 Hasselt
Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (2 min. wandelen van het station)


Parkeren

Meer info over het parkeerbeleid in de stad Hasselt vind je hier. In de stationsomgeving kan je parkeren op volgende plekken: Bampslaan, Frans Massystraat, het Monseigneur Broekxplein, het Stationsplein en de Tramstraat. Je kan in de buurt ook parkeren op de bovengrondse dagparking Astrid (Koningin Astridlaan) en de ondergrondse parking Station (inrit via Grote Breemstraat).


Toegankelijkheid

De locatie van Villa Verbeelding in een sfeervol oud herenhuis zorgt helaas voor beperkte toegankelijkheid. De vele trappen in het huis kunnen een probleem zijn voor mensen met een fysieke beperking. Een lift installeren is niet mogelijk.

De verdiepingen zijn ook niet toegankelijk met een buggy. Kom je met een baby, vergeet je draagdoek niet om gemakkelijk de trappen op te kunnen. De buggy kan je achterlaten op het gelijkvloers.


Ruimtes ter beschikking

Zelf een literaire activiteit organiseren in Villa Verbeelding? Contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden. In de publieksruimte op zolder kunnen tot 60 mensen zitten voor een presentatie.