Brecht Evens.png

Illustratie: Brecht Evens 
Brecht Evens_0.png 

Fatinha Ramos_1.png

 


ABC kamer.png


 

Museumshop.png
 

 

Sprookjeskamer_1.png


 

Zolder.png

Foto's: Boumediene Belbachir

Welkom

Reserveer je tickets online! Plan je bezoek op voorhand en kies een datum en tijdslot. Enkel de datums waarop er nog tickets verkrijgbaar zijn, zijn zichtbaar. Opgelet! In Villa Verbeelding werken we niet met de Museumpas.

Voor museumbezoek is een Covid Safe Ticket verplicht (vanaf 16 jaar) én het dragen van een mondmasker (vanaf 6 jaar). We vragen ook om afstand te houden en je handen te ontsmetten. Ben je ziek, blijf dan thuis.

Boek nu

Niet gereserveerd? Als het museum open is, kan je aan de balie vragen of er nog plaats is. Tijdens de openingsuren van het museum kan je bellen naar 011 26 17 87.


Openingsuren

Het museum is open van woensdag t/m zaterdag van 14u00 tot 17u00. De eerste zondag van de maand van 14u00 tot 17u00.

Voor groepen is een bezoek buiten de openingsuren mogelijk na afspraak op +32 11 22 26 24 of een mailtje naar reserveren@villaverbeelding.be. Groepen reserveren vooraf, ook voor een bezoek tijdens de openingsuren zonder gids. 

Gesloten op volgende feestdagen:
2021: zaterdag 25 december (Kerstmis)
2022: zaterdag 1 januari (Nieuwjaarsdag), maandag 18 april (Paasmaandag), zondag 1 mei (Dag van de Arbeid), donderdag 26 mei (O.L.H.), maandag 6 juni (Pinkstermaandag), donderdag 21 juli (Nationale Feestdag), maandag 15 augustus (O.L.V.), dinsdag 1 november (Allerheiligen), vrijdag 11 november (Wapenstilstand)

 

Praktische info


Tarieven

 • + 26 jaar: € 5
 • 18-26 jaar: € 4
 • 3-17 jaar: € 2
 • -3 jaar: gratis
 • Bon HasPas: gratis

Kortingstarieven

 • European Youth Card: € 4
 • Lerarenkaart: € 4
 • Kansentarief (UiTPAS met kansentarief Hasselaren / fonds VRIJUIT): € 0,80
  Opgelet! Enkel met een UiTPAS met kansentarief Hasselaren heb je recht op een korting. Heb je een gewone UiTPAS? Dan kan je punten sparen voor een leuke verrassing.

Gids

 • Tarief gids: € 40

Groepstarief

 • Alle info over groepsbezoeken vind je hier

Villa Verbeelding werkt samen met Rap op Stap Hasselt, VRIJUIT en Iedereen verdient vakantie.
Reserveer je bezoek via de website of ga langs bij een Rap op Stap-kantoor in je buurt.


Museumshop

Ga niet met lege handen naar huis. Neem na je bezoek ook zeker een kijkje in de museumshop voor het ruime aanbod boeken, kaartjes, posters, verjaardagskalenders, ...


Ligging

Villa Verbeelding • Bampslaan 35 • B-3500 Hasselt
Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (2 min. wandelen van het station)


Parkeren

Meer info over het parkeerbeleid in de stad Hasselt vind je hier. In de stationsomgeving kan je parkeren op volgende plekken: Bampslaan, Frans Massystraat, het Monseigneur Broekxplein, het Stationsplein en de Tramstraat. Je kan in de buurt ook parkeren op de bovengrondse dagparking Astrid (Koningin Astridlaan) en de ondergrondse parking Station (inrit via Grote Breemstraat).


Toegankelijkheid

De locatie van Villa Verbeelding in een sfeervol, oud herenhuis zorgt voor beperkte toegankelijkheid. De vele trappen in het huis kunnen een probleem zijn voor mensen met een fysieke beperking. Een lift installeren is niet mogelijk.


Ruimtes ter beschikking

Zelf een literaire activiteit organiseren in Villa Verbeelding? Contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden. In de publieksruimte op zolder kunnen tot 60 mensen zitten voor een presentatie.