1.png

 

 


2.png

 

 


3.png

 

 


4.png

 


 

 

 

 


 


Programma groepen

Villa Verbeelding is een ideale plek om met een klas of groep naartoe te trekken. Bij elke tentoonstelling is er een educatief programma met speelse, interactieve opdrachten. Het is een ontdekkingsreis die je naar al de kamers van het museum leidt.

Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden: van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Ook voor OKAN-klassen en cursisten NT2 valt er heel wat te ontdekken. Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen zijn er geleide bezoeken bij de tentoonstellingen. Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een creatieve workshop. Een geleid bezoek duurt 2 uur: 1 uur voor de tentoonstelling, 1 uur voor de workshop.

Interesse? Stuur een mailtje of bel naar +32 (0)11 22 26 24.
 

Nieuwsbrief

De nieuwe tentoonstelling Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken is geschikt voor jong en oud, individuele bezoekers, groepen en gezinnen. Er is een educatief programma voorzien met interactieve opdrachten in de tentoonstelling (8-16jaar). Er zijn geleide bezoeken voor de lagere school, maar ook voor 16+. Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een workshop Toveren met papier en schaar.

Meer weten over het educatieve aanbod in Villa Verbeelding? Bekijk dan zeker de educatieve nieuwsbrieven: we hebben er eentje voor het kleuter en lager onderwijs, en voor het secundair en hoger onderwijs. Ontvang je graag iedere nieuwe versie? Schrijf je dan in.

Als je na een bezoek met je (klas)groep verder wil werken rond een tentoonstelling of een bepaald thema (sprookjes, letters, poëzie, jeugdauteurs), dan bieden onze boekentips inspiratie.

 

Eten en drinken

In Villa Verbeelding is er geen plaats om met je klas of groep te eten. Je kan vlakbij wel lunchen in Hostel H (Spoorwegstraat 80), achter het station. Dit is gratis bij als je een drankje bestelt, reserveren doe je via +32 (0)11 45 50 81.

 

Gratis vervoer

Villa Verbeelding is erkend als culturele bestemming. Klassen kunnen met dynamoOPWEG gratis naar Villa Verbeelding met De Lijn. Dit is volgens de bestaande dienstregeling en met max. 30 personen per rit. Op de website van Cultuurkuur lees je hoe je meer cultuur in de klas brengt.

 

Foto's groepsbezoeken

Villa Verbeelding maakt foto's tijdens activiteiten en kan die gebruiken voor de promotie van eigen activiteiten (website, sociale media, brochures). Bij een groepsbezoek vragen we altijd of je hiermee akkoord gaat. Als je niet wil dat we foto's van jou of jouw groep maken, vragen we om dat te melden.