opdrachten in tentoonstellingen

 


 

Educatief aanbod 2018-2019

 

 


eten

Educatief programma groepen

Villa Verbeelding is een ideale plek om met de klas of groep naartoe te trekken. Bij elke tentoonstelling is er een educatief programma met speelse, interactieve opdrachten. Een Ontdekkingsreis voert je al speurend door de kamers van het huis.

Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden, van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Ook voor OKAN-klassen en cursisten NT2 valt er heel wat te ontdekken.

Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen zijn er geleide bezoeken bij de tentoonstellingen. Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een creatieve workshop. Een geleid bezoek duurt 2 uur: 1u in de tentoonstelling, 1u voor de workshop.

Mail ons voor een programma op maat of bel +32 (0)11 22 26 24.

 

Nieuwsbrief

Vanaf 6 oktober opent de nieuwe tentoonstelling Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken. Deze tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar; voor individuele bezoekers, gezinnen en groepen.

Er is een educatief programma met interactieve opdrachten in de tentoonstelling (8 – 16jaar): Reis mee naar de wereld van sultans en bedelaars, Sindbad en Sheherazade. Ook zijn er geleide bezoeken voor 16+.
Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een workshop ‘Toveren met papier en schaar’.

Download in afwachting van de nieuwe nieuwsbrief het educatieve aanbod 2018-2019.
Wil je graag elke nieuwe versie in je mailbox krijgen? Schrijf je dan hier in.

 

Boekentips

Wil je na een bezoek met je (klas)groep verder werken rond een tentoonstelling of een bepaald thema (sprookjes, letters, poëzie, jeugdauteurs, ...)?

Download de boekenlijsten bij onze tentoonstellingen.

 

Eten en drinken

In Villa Verbeelding zelf is er geen plaats om met je klas of groep te eten.
Je kan wel lunchen in Hostel H (Spoorwegstraat 80) vlakbij, achter het station.
Gratis bij verbruik van drankje. Reserveren: +32 (0)11 45 50 81

 

Gratis vervoer

Villa Verbeelding is erkend als culturele bestemming. Klassen kunnen met dynamoOPWEG gratis naar Villa Verbeelding met De Lijn, volgens de bestaande dienstregeling en met max. 30 personen per rit.

Ga naar www.cultuurkuur.be/subsidies en lees er alles over de mogelijkheden om meer cultuur in je klas te brengen.

 

Foto's groepsbezoeken

Villa Verbeelding maakt foto's tijdens activiteiten en kan die gebruiken voor de promotie van eigen activiteiten (op deze website, op sociale media, in brochures, ... Bij een groepsbezoek vragen we altijd of je hiermee akkoord gaat. Als je niet wil dat we foto's van jou of jouw groep maken, vragen we om dat dan te melden. Daar houden we uiteraard rekening mee.