Soort van tovenaars. Prijsbeesten in de kinderpoëzie

Een tentoonstelling over kinderpoëzie i.s.m. Poëziecentrum. Met wonderlijke stoelen van Hans & Monique Hagen, Charlotte Dematons, Jaap Robben, Benjamin Leroy, Edward van de Vendel, Mattias De Leeuw, Bette Westera en Sylvia Weve. Ontdek verborgen laatjes, sfeervolle kijkkastjes en betoverende illustraties aan de muur. Of goochel je liever met woorden aan de tovertafel?

Retteketet Letterpret

Letters eisen de hoofdrol op in een speelse tentoonstelling waarin boeken en illustraties van Tom Schamp, Joke van Leeuwen, Wim Hofman en Harriët van Reek centraal staan. Bezoekers van alle leeftijden kunnen gekke woorden puzzelen, zoeken naar verborgen letters en naar hartenlust spelen met letters.

Werkplekken

Hoe komt een illustrator tot een tekening? En hoe ziet de werkplek van een schrijver eruit? Deze reizende tentoonstelling toont werkplekken van Sabien Clement, Gerda Dendooven, Pieter Gaudesaboos, Ingrid Godon, Bart Moeyaert, Thé Tjong-Khing, Judith Vanistendael en Kaatje Vermeire. Op hun werktafels vind je bijzondere schetsboeken en allerlei kleine inspirerende voorwerpen, papiertjes met losse ideeën, schrijf- en tekenmateriaal, foto’s, ... 

De kleren van de keizer. Kleding in sprookjes

Kleding is in sprookjes zeer belangrijk: van de baljurk van Assepoes tot de nieuwe kleren van de keizer. Illustratoren van sprookjesboeken besteden dan ook veel aandacht aan kleren. Deze reizende tentoonstelling brengt illustraties (van Carll Cneut, Thé Tjong-Khing, Charlotte Dematons, Lisbeth Zwerger en Rébecca Dautremer) samen met échte jurken en kostuums van sprookjesfiguren.

Zeg Roodkapje, waar ga je heen?

Ging Roodkapje braafjes bij haar oma op bezoek of had ze andere dwaze plannen? Was Sneeuwwitje wel gelukkig bij de 7 dwergen of vond ze het er ongelooflijk saai en keek ze uit naar een spannende gebeurtenis in het bos? In deze reizende tentoonstelling over moderne sprookjesbewerkingen zoeken jongeren naar gouden kistjes met speelse opdrachten, in een sprookjesbos vol papier-machéfiguren.