© Tom Schamp.png

Illustratie: Tom Schamp

 

Schetsen_0.png


 

Villa Verbeelding.png

 


Lisse Loos.png


 

Zin in Zomer Festivaldag


 

Anne Brouillard.png


 

Atelier_0.png


 

Diep in het bos.png


 

Charlotte Peys.png


 

Grote Zolder

Welkom

- Plan je bezoek op voorhand en kies een datum. Het museum is open van woensdag t/m zaterdag en de eerste zondag van de maand, gesloten op feestdagen
- Kies een tijdsslot: 14u-15u30 of 15u40-17u
- Reserveer je tickets online

Boek nu
 


Niet gereserveerd?

Als het museum open is en je staat voor de deur, bel dan 011 26 17 87 en vraag of er nog plaats is.

Wat doe je tijdens je bezoek?

- Kom op tijd
- Ontsmet je handen als je binnenkomt en vertrekt
- Hou 1,5 meter afstand
- Volg de aangeduide looprichting en instructies
- Vergeet je mondmasker niet
 

 

Openingsuren

Het museum is open van woensdag t/m zaterdag (en de eerste zondag van de maand) van 14u tot 17u. Voor groepen is een bezoek buiten de openingsuren mogelijk na afspraak op +32 (0)11 22 26 24 of een mailtje naar reserveren@villaverbeelding.be. Groepen reserveren vooraf, ook voor een bezoek tijdens de openingsuren zonder gids. 

Gesloten op volgende feestdagen:
2020: zondag 1 november (Allerheiligen), woensdag 11 november (Wapenstilstand), vrijdag 25 december (Kerstmis)

 

Praktische info

Tarieven

Toegang: € 4 • Gids: € 40

Kortingstarieven:

  • € 2 • -18 jaar en groepstarief scholen
  • € 3 • andere groepen vanaf 10 personen
  • € 1 • met lerarenkaart, UiTPAS, European Youth Card en bij reservatie via onze partners*
  • € 5 korting op gids bij groepsbezoek (min. 10 pers.) voor leden van het Willemsfonds
     
  • gratis: -3 jaar
  • gratis toegang voor Hasseltse scholen (5-12 jaar)

* Villa Verbeelding werkt samen met Rap op Stap Hasselt, VRIJUIT en Iedereen verdient vakantie.
Reserveer je bezoek via de website of ga langs bij een Rap op Stap-kantoor in je buurt.

Ligging

Villa Verbeelding • Bampslaan 35 • B-3500 Hasselt
Villa Verbeelding is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (2 min. wandelen van het station)
 

Parkeren

Meer info over het parkeerbeleid in de stad Hasselt vind je hier. In de stationsomgeving kan je parkeren op volgende plekken: Bampslaan, Frans Massystraat, het Monseigneur Broekxplein, het Stationsplein en de Tramstraat. Tussen 9 tot 19 uur betaal je aan de parkeerautomaat 1 euro voor het eerste uur, 2 euro voor het tweede uur en 3 euro per uur voor de volgende uren. Gratis op zon- en feestdagen.

Bovengrondse dagparking Astrid (Koningin Astridlaan): tussen 9 en 19 uur betaal je 1 euro om 4 uur te parkeren en 2 euro voor een hele dag. Tussen 19 en 9 uur is het gratis.

Parking Station: ondergronds met 570 plaatsen, inrit via Grote Breemstraat.

Toegankelijkheid

De locatie van Villa Verbeelding in een sfeervol, oud herenhuis zorgt voor beperkte toegankelijkheid. De vele trappen in het huis kunnen een probleem zijn voor mensen met een fysieke beperking. Een lift installeren is niet mogelijk.

Luisterroute voor kinderen

Wil je de hele stad op een originele en interactieve manier leren kennen? De luisterroute Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet! werd ontwikkeld door de Erfgoedcel Hasselt, Het Stadsmus en Villa Verbeelding. Ed Franck en Kolet Janssen schreven de verhalen, Warre Borgmans en Ianka Fleerackers spraken ze in. De wandeling kan je hier downloaden.
 

Groepen

Groepsbezoeken

Villa Verbeelding is een ideale plek om met een klas of groep naartoe te trekken. Bij elke tentoonstelling is er een educatief programma met speelse, interactieve opdrachten. Het is een ontdekkingsreis die je naar al de kamers van het museum leidt.

Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden: van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Ook voor OKAN-klassen en cursisten NT2 valt er heel wat te ontdekken. Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen zijn er geleide bezoeken bij de tentoonstellingen. Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een creatieve workshop. Een geleid bezoek duurt 2 uur: 1 uur voor de tentoonstelling, 1 uur voor de workshop. Interesse? Stuur een mailtje of bel naar +32 (0)11 22 26 24.

Villa Verbeelding is erkend als culturele bestemming. Klassen kunnen met dynamoOPWEG gratis naar Villa Verbeelding met De Lijn. Dit is volgens de bestaande dienstregeling en met max. 30 personen per rit. Op de website van Cultuurkuur lees je hoe je meer cultuur in de klas brengt.

Meer weten over het educatieve aanbod in Villa Verbeelding? Bekijk dan zeker de educatieve nieuwsbrieven: we hebben er eentje voor het kleuter en lager onderwijs en voor het secundair en hoger onderwijs. Ontvang je graag iedere nieuwe versie? Schrijf je dan hier in .

Foto's activiteiten

Villa Verbeelding maakt foto's tijdens activiteiten en kan die gebruiken voor de promotie van eigen activiteiten (website, sociale media, brochures). Bij een groepsbezoek vragen we altijd of je hiermee akkoord gaat. Als je niet wil dat we foto's van jou of jouw groep maken, vragen we om dat te melden.

Ruimtes ter beschikking

Zelf een literaire activiteit organiseren in Villa Verbeelding? Contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden. In de publieksruimte op zolder kunnen tot 60 mensen zitten voor een presentatie.