Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken

Ga mee op reis naar een wereld van mythische figuren en geesten, sultans en bedelaars, Sheherazade en Sindbad. De prachtige illustraties, sfeervolle verteltent en interactieve zeekast nemen je mee naar de Vertellingen van Duizend-en-één-nacht.

Soort van tovenaars. Prijsbeesten in de kinderpoëzie

Een tentoonstelling over kinderpoëzie i.s.m. Poëziecentrum. Met wonderlijke stoelen van Hans & Monique Hagen, Charlotte Dematons, Jaap Robben, Benjamin Leroy, Edward van de Vendel, Mattias De Leeuw, Bette Westera en Sylvia Weve. Ontdek verborgen laatjes, sfeervolle kijkkastjes en betoverende illustraties aan de muur. Of goochel je liever met woorden aan de tovertafel?

De kleren van de keizer. Kleding in sprookjes

Kleding is in sprookjes zeer belangrijk: van de baljurk van Assepoes tot de nieuwe kleren van de keizer. Illustratoren van sprookjesboeken besteden dan ook veel aandacht aan kleren. Deze reizende tentoonstelling brengt illustraties (van Carll Cneut, Thé Tjong-Khing, Charlotte Dematons, Lisbeth Zwerger en Rébecca Dautremer) samen met échte jurken en kostuums van sprookjesfiguren.

Zeg Roodkapje, waar ga je heen?

Ging Roodkapje braafjes bij haar oma op bezoek of had ze andere dwaze plannen? Was Sneeuwwitje wel gelukkig bij de 7 dwergen of vond ze het er ongelooflijk saai en keek ze uit naar een spannende gebeurtenis in het bos? In deze reizende tentoonstelling over moderne sprookjesbewerkingen zoeken jongeren naar gouden kistjes met speelse opdrachten, in een sprookjesbos vol papier-machéfiguren.