BUITEN DE MUREN / De Illustratieroute

tot

31 december 2025
Illustratie: Kaatje Vermeire / Foto: Inge Delee
Villa Verbeelding is een huis vol van woord en beeld. Waarom enkel binnen de muren van het museum van illustraties genieten? Met De Illustratieroute ontdek je op verborgen plekjes in Hasselt indrukwekkende illustraties.
 
Ga op pad met De Illustratieroute en ontdek tekeningen uit prentenboeken in de Hasseltse binnenstad. De rode draad van de route is 'samen': een hartverwarmend thema dat jong én oud aanspreekt.
 
Dompel je onder in het fantasierijke werk van Vlaamse topillustratoren: Carll Cneut, Gerda Dendooven, Pieter Gaudesaboos, Fatinha Ramos, Tom Schamp, Leo Timmers, Sebastiaan Van Doninck en Kaatje Vermeire. Volg de route, scan de QR-code bij de illustratie en voer samen de interactieve opdrachten uit. Liever met pen en papier op stap? Print het doeboekje en vergeet je kleurpotloden niet! De route is 3 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Download hier het plannetje. De Illustratieroute kan je bewonderen tot 2025.
 
De route is gratis en je kan zelf kiezen op welk moment je ze komt ontdekken. Vergeet niet je smartphone en een potlood mee te nemen. Een kleurrijk schetsboekje voor onderweg kan je voor 1 euro kopen in Villa Verbeelding, Dienst Toerisme of Boekhandel Grim.
 
Tag @villaverbeelding met #illustratieroute en laat ons weten wat je ervan vond! Wil je nog meer illustraties ontdekken? Ontdek de extra opdrachten voor thuis of in de klas.
 
De Illustratieroute is tijdelijk uitgebreid met pop-up raamexpo's en een reuzegrote raamtekening! Download het plannetje en check alle illustratie hotspots in Hasselt.
 
Meer weten?
 
 
De Illustratieroute is een initiatief van Villa Verbeelding met de steun van de stad Hasselt.