WORDT VERWACHT / Brecht Evens

van

12 juni 2021

tot

16 oktober 2021
Illustratie: Brecht Evens I 'Het Amusement' I Oogachtend

Deze zomer wordt Hasselt het mekka voor liefhebbers van illustratie. De dubbelexpo van Brecht Evens We kunnen eender waarheen in Villa Verbeelding en Het Stadsmus brengt deze internationale naam terug naar zijn thuisstad.

Illustrator en striptekenaar Brecht Evens (Hasselt, °1986) studeerde illustratie aan Sint-Lucas in Gent. Zijn grote doorbraak kwam er in 2009 met Ergens waar je niet wil zijn. Sindsdien veroverde hij met zijn werk niet alleen grote prijzen, maar ook het hart van het publiek. Deze dubbelexpo is zijn eerste solotentoonstelling op Belgische bodem.

Brecht staat gekend om zijn onconventionele waterverftechniek zonder omlijning en zijn opvallend kleurenpalet. Hij speelt met geometrie en contrasten. Volgens de Engelse krant The Guardian is hij zelfs de beste Belgische stripambassadeur sinds Hergé.

Brecht Evens over de titel We kunnen eender waarheen

Dit is de essentie van mijn ambitie die ik heb wanneer ik een stripboek maak: er een soort (visuele) rijkdom in stoppen. De trage lezer wordt beloond met zijstraatjes, details, snippers en suggesties van andere verhalen en personages, ... Op een grotere, discretere, subtielere en vrijere manier dan in films en zelfs romans. De lezer het gevoel geven dat hij een miniwereld in zijn handen houdt.

Een zomer vol illustratie

Brecht Evens' werk en boeken ademen een sfeer uit waarin het nachtleven nooit ver weg is. Dansen en onbezonnen feesten: daar snakken we in deze coronatijden met z'n allen naar. Deze expo is alvast een manier om te proeven van de roes van een onvergetelijk feestje.

Met een sfeervolle scenografie, dansende personages en geometrische doolhoven ontdek je alles over deze Belgische illustrator. Maar achter de schijnbare speelse composities en verhalen schuilen diepere thema's, zoals hoe je je in een massa toch eenzaam en kwetsbaar kan voelen.

Een bezoek aan deze expo is een unieke kans om de originelen van Evens' bestaand én nieuw werk te ontdekken.

Meer info over de expo in Het Stadsmus vind je hier.

2_8.png   3_10.png