TENTOONSTELLING / De jonge Beeldenstormers

van

08 augustus 2024

tot

08 september 2024
Illustratie: Laure Fels

Expo De jonge Beeldenstormers. Werk van pas afgestudeerde masters illustratie van 4 hogescholen.

De Verbeelders denken aan de toekomst. In Cultuurcentrum Hasselt tonen veelbelovende, pas afgestudeerde Masterstudenten Illustratie van vier verschillende scholen in Vlaanderen hun werk.

Een unieke kans om kennis te maken met aanstormend talent.

Dit zijn de deelnemers die door hun school geselecteerd werden:

  • KASK Gent: Antje Vandekerckhove en Katrijn Goetelen
  • LUCA School of Arts Gent: Nora Van Huychem en Beppe Geerts
  • Sint Lucas Antwerpen: Patrycja Kosinska en Emma Verguts
  • PXL-MAD School of Arts Hasselt: Laure Fels en Aagje Van Lommel

8 augustus - 8 september | di-zo van 13 tot 17u | do 15 augustus gesloten

CCHA | Kunstlaan 5, Hasselt | Gratis

 

Vernesteld
Antje Vandekerckhove
KASK Gent

"Mijn naam is Antje Vandekerckhove en ik studeerde net af met een master in Beeldende Kunsten aan het KASK. Voor mijn masterproject maakte ik Vernesteld. Vernesteld is een verhaal over zusterschap. In een poging om de relatie met mijn eigen twee zussen beter te begrijpen, maakte ik illustraties en schreef ik persoonlijke teksten over mijn ervaring met het zusterschap. In de illustraties probeer ik op een subtiele manier bepaalde thema’s van zusterschap weer te geven, zoals verbondenheid en zorgzaamheid maar ook jaloezie en rivaliteit."

Instagram


Antje Vandekerckhove 1.png     Antje Vandekerckhove 2.png

Illustraties: Antje Vandekerckhove (KASK Gent)
 
Twee oude vrouwtjes
Katrijn Goetelen
KASK Gent

"Ik ben aan de slag gegaan met tien kort verhalen uit Twee oude vrouwtjes van Toon Tellegen. De twee vrouwtjes houden zo intens van elkaar dat het een gevecht lijkt. De grens tussen haat en liefde wordt afgetast. Bij deze verhalen ben ik zwart/wit lino’s gaan maken die ik daarna heb omgezet tot kleurrijke risoprints."

Katrijn Goetelen 1.png     Katrijn Goetelen 2.png

Foto's en illustraties: Katrijn Goetelen (KASK Gent)
 
Gebaseerd op waargebeurde herinneringen
Nora Van Huychem
LUCA School of Arts Gent

"Ik ben Nora, ik heb de afgelopen jaren Illustratie gestudeerd aan LUCA School of Arts in Gent. Het liefst van al maak ik tekeningen die samen een verhaal vormen, daarom stel ik in deze expo graag enkele beelden voor uit een nieuw beeldverhaal dat nog volop in de maak is. Een beeldverhaal dat de herinnering van een oude man vertelt. Een reeks vol absurditeit die zich afspeelt in een disco in een bos. Wat is hier nog waargebeurd en wat niet? De beelden zijn voornamelijk zwart-wit maar af en toe zal er ook eens kleur verschijnen, ik werk met een combinatie van lijntekeningen en volledig uitgewerkte vlakken en verwerk ook graag humor in mijn verhalen."

Website
Instagram


Nora Van Huychem 1_0.png     Nora Van Huychem 2.png

Illustraties: Nora Van Huychem (LUCA School of Arts Gent)

Privaat domein
Beppe Geerts
LUCA School of Arts Gent

"Ik ben Beppe, beeldend kunstenaar. Ik studeerde in juni 2024 af als illustrator aan LUCA Gent. In 2021 behaalde ik mijn masterdiploma als grafisch ontwerper. Verder heb ik een grote interesse in verschillende andere disciplines. Ik onderzoek verschillende soorten media en materialen. Inspiratie vind ik meestal in mijn omgeving en het dagdagelijkse leven. Mijn werken zijn kleurrijk en worden gekenmerkt door opvallend gebruik van perspectief en sterke composities. Ik focus me vooral op het voor- en bovenaanzicht. In 2023 maakte ik verschillende stillevens die getoond werden in Villa Verbeelding. Verder nam ik deel aan tentoonstellingen in S.M.A.K., Texture, Theater aan zee, ... Privaat domein verwijst naar een plek waar je als buitenstaander niet welkom bent. Ik ervaar het Vlaamse landschap als een gesloten landschap, dat reflecteert zich niet enkel in het uitzicht, maar ook in de psyche. Ik voer onderzoek naar de eigentijdse versie van de middeleeuwse omsloten tuin, hortus conclusus, die prominent aanwezig is in Vlaanderen. Verder onderzoek ik hoe religie een invloed heeft op de ruimtelijke ordening van een plek."

Instagram
 

Beppe Geerts 1.png     Beppe Geerts 2.png

Illustraties: Beppe Geerts (LUCA School of Arts Gent)

Fishboy
Patrycja Kosinska
Sint Lucas Antwerpen

"Fishboy is een kort verhaal over angst, geschreven door iemand die zelf met angst kampt, voor mensen die dat ook doen. Het verhaal gaat over Bo, een verdrietige man die probeert zijn leven op de rails te krijgen voordat het te laat is."

Instagram
 

Patrycja Kosinska 1.png     Patrycja Kosinska 2.png

Illustraties: Patrycja Kosinska (Sint Lucas Antwerpen)

Rotte bananen
Emma Verguts
Sint Lucas Antwerpen

"Ik heb een graphic novel gemaakt van 140 pagina's. Het verhaal gaat over Izzy die het moeilijk heeft om het einde van haar relatie te verwerken. Ze gaat op verschillende dates maar die lopen stroef. Ik laat zowel het boek als de originelen zien (gouache en potlood tekeningen)."

Instagram
 

Emma Verguts 1.png     Emma Verguts 2.png

Illustraties: Emma Verguts (Sint Lucas Antwerpen)
 
Schemerrelieken: Tussen droom en werkelijkheid
Laure Fels
PXL-MAD School of Arts

"Leef jij niet liever in een droom? Na het ontdekken van de herinneringen van mijn grootvader, verstopt onder lagen van stof, is er iets in mij ontwaakt. Deze tapes reflecteerden zijn kindertijd, een tijd die in de schaduw lag van een koloniaal tijdperk. Ze weerspiegelden niet de hardheid van een realiteit maar eerder de onschuld van een kinderblik. Deze tapes sluimerden zodanig in mijn onderbewuste dat er een droomwereld is ontstaan die de ervaringen van mijn grootvader ontmantelt en de verbeelding van een kind omarmt."

Instagram
 

Laure Fels 1.png     Laure Fels 2.png

Illustraties: Laure Fels (PXL-MAD School of Arts Hasselt)
 
Tussen naald en droomstof
Aagje Van Lommel
PXL-MAD School of Arts

"Naald en draad van de realiteit vermengen zich met de droomstof van fantasie en stikken mee aan een universum. Dit universum wordt zichtbaar met geïllustreerde gedichten in sepiakleurige prikpunten. Poëma’s werden geweven met woorden die trachten de grenzen van de verbeelding te overstijgen. Van mysterieuze poorten tussen hoge torens tot luchtkastelen van dromen, van de diepten van de onderwereld tot de hoogten van de sterrenhemel, worden ervaringen gepresenteerd die ons uitnodigen tot reflectie, verwondering en ontdekking."

Website
Instagram


Aagje Van Lommel 1.png     Aagje Van Lommel 2.png

Illustraties: Aagje Van Lommel (PXL-MAD School of Arts Hasselt)