In fluo - Kitty Crowther

van

01 augustus 2022

tot

26 augustus 2022
Foto: Boumediene Belbachir

Een hele zomer lang Zin in Zomer met de mooiste expo's rond illustratie! De Oude Gevangenis vormt in de maand augustus een unieke setting voor de expo In fluo van Kitty Crowther: één van ’s lands beste illustratoren.

Kitty Crowther is een dochter van een Zweedse moeder en een Britse vader en opgegroeid in België: die achtergrond van drie culturen maakt haar werk bijzonder. Bovendien heeft ze nog twee spirituele moeders: Astrid Lindgren en Beatrix Potter. Kitty publiceerde al een veertigtal prentenboeken in meer dan twintig talen. Ze won in 2010 de Astrid Lindgren Memorial Award, de belangrijkste prijs voor jeugdliteratuur.
 

2_18.png     4_13.png

Foto's: Boumediene Belbachir


In fluo

Een aangeboren gehoorprobleem heeft haar observatievermogen aangescherpt. Als kind al zat Kitty veel buiten te tekenen. Die liefde voor de natuur blijkt nog uit de organische vormen in de expo. Er is ook veel aandacht voor kleur, in het bijzonder fluo, dat Kitty gebruikt om accenten te leggen in haar illustraties, maar ook om ze te laten schitteren.

Kitty wil met haar boeken meer dan gewoon een verhaal vertellen. Ze stopt meerdere betekenislagen in tekst en beeld. ‘Het is niet mijn bedoeling plezante boeken te maken, wel verhalen te brengen die me echt interesseren.’ Haar personages zijn meestal eigenzinnig, en vaak duo’s, wat deze expo geknipt maakt voor het Dubbelspelthema van Zin in Zomer.

Getipt!

Nog meer expo's rond illustratie in de Zin in Zomersteden Genk en Hasselt vind je hier. Kitty zelf aan het woord horen? Boek een ticket voor de boeiende lezing tijdens de Zin in Zomerdag in Hasselt.

De expo is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van UHasselt, Oude Gevangenis (Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt). UHasselt is open van maandag tot vrijdag van 8u00-19u00. Opgelet! Op maandag 15 augustus is de UHasselt gesloten (O.L.V.-Hemelvaart).

In fluo is een tentoonstelling van Kitty Crowther en Centre Culturel ‘Les Chiroux’, Luik.

Expo 'In fluo' - Kitty Crowther chiens.png