De mooisten van het land op Picturale 2019

van

09 maart 2019

tot

06 april 2019

© Luc Corthouts

Voor het eerst was er een unieke samenwerking tussen Villa Verbeelding in Hasselt en de Picturale in Ronse, een tweejaarlijkse festival met prachtig werk van beginnende en gevestigde illustratoren. In de editie van 2019 zag je er ook de galerij met zelfportretten uit de expo De mooisten van het land van Villa Verbeelding.

 

Zelfportretten van 39 illustratoren

Hoe zien Carll Cneut, Joke van Leeuwen en andere illustratoren zichzelf?

De galerij met zelfportretten gaf je een kijkje in de hoofden van 39 illustratoren uit binnen- en buitenland. Waarom tekent Carll Cneut vogels in zijn hoofd? Wat heeft Sabien Clement met hoelahoepen? En droomt Harriët van Reek echt van blauw haar? Martijn van der Linden verstopte zich tussen de bruiloftsgasten in een schilderij van Rembrandt. Thé Tjong-Khing gaf zichzelf weer als een stripfiguur en Fatinha Ramos als een prinses met wapperende jurk en haren.

Alle illustratoren portretteerden zichzelf op vraag van Villa Verbeelding in hun eigen stijl. Speciaal voor de samenwerking met de Picturale werden er aan de 35 zelfportretten uit Villa Verbeelding nog vier toegevoegd, namelijk de voormalige laureaten van het illustratiefestival: Kristien Aertssen, Sebastiaan Van Doninck, Klaas Verplancke en Alain Verster.

Zelfportret Sebastiaan Van Doninck    Zelfportret Alain Verster

© Sebastiaan Van Doninck                                           © Alain Verster

 

Aan de muren pronkten zelfportretten van de volgende illustratoren:

Kristien Aertssen, Rotraut Susanne Berner, Kitty Crowther, Sabien Clement, Carll Cneut, Rébecca Dautremer, Ann De Bode, Jan De Kinder, Ephameron, Merel Eyckerman, Mylo Freeman, Pieter Gaudesaboos, Isabelle Geeraerts, Ingrid Godon, Benjamin Leroy, Kris Nauwelaerts, Wout Olaerts, Fatinha Ramos, Mélanie Rutten, Tom Schamp, Tom Schoonooghe, Yoeri Slegers, André Sollie, Leo Timmers, Thé Tjong-Khing, Marit Törnqvist, Isabelle Vandenabeele, Guido Van Genechten, Martijn van der Linden, Sebastiaan Van Doninck, Annemarie Van Haeringen, Joke van Leeuwen, Harriët van Reek, Kaatje Vermeire, Klaas Verplancke, Paul Verrept, Alain Verster, Chris Vosters en Sylvia Weve.

 

Zelfportret Pieter Gaudesaboos     Zelfportret Mylo Freeman     Zelfportret Joke van Leeuwen

Zelfportretten: Pieter Gaudesaboos, Mylo Freeman, Joke van Leeuwen