Diep in het bos

van

20 mei 2020

tot

29 mei 2021
Illustratie: De Vuurzeevlieg, Toon Tellegen en Carll Cneut (ill.)

Hoe zien illustratoren het bos? De tentoonstelling Diep in het bos. Het bos in prentenboeken nam je mee naar de natuur in het werk van vijf hedendaagse tekentalenten: Carll Cneut, Maria Dek, Jan De Kinder, Anne Brouillard en Tom Schamp.

Carll Cneut is een meesterportretschilder van dieren. In De Vuurzeevlieg verbeeldt hij aandoenlijke dierenkarakters uit de verhalen van Toon Tellegen in een geheimzinnig bos. Tom Schamp schildert zijn bos in uitbundige kleuren op echt hout. Jan De Kinder vertelt het verhaal van een grote wolf die doodsbenauwd is in het bos. Maria Dek en Anne Brouillard vertrekken vanuit hun liefde voor het bos om er een bruisende ontmoetingsplek voor dieren van te maken. Je bewonderde hun originele illustraties in de tentoonstelling.

Het bos in schetsboeken

Een hele reeks illustratoren laat zich inspireren door het bos. Via hun schetsboeken kreeg je een inkijk in hun creatieproces: Sabien Clement, Sassafras De Bruyn, Korneel Detailleur, Philip Hopman, Benjamin Leroy, Marieke Nelissen, Charlotte Peys, Nils Pieters, Tom Schoonooghe, Charlotte Severeyns, Marije Tolman, Luk van der Hallen, Sebastiaan Van Doninck en Ludwig Volbeda.

4_5.png  1_6.png  Website - Fotogalerij_0.png  Website - Fotogalerij(1).png
Foto's links © Boumediene Belbachir


Filmpjes illustratoren

De illustratoren maakten zelf filmpjes waarin ze vertellen over hoe het bos hen inspireert. Ze deelden persoonlijke verhalen en anekdotes en je zag hoe ze bomen tekenen, elk in hun eigen stijl. De filmpjes van Sebastiaan Van Doninck en Marije Tolman kan je nog online bekijken.

"Het bos was een plek vol mysterie, spanning en magie. Het grote onbekende.
We waren altijd een beetje bang, want eigenlijk mochten we daar niet komen."

 - Sebastiaan Van Doninck