Winter School Villa Verbeelding 2023
Joanna Concejo

Joanna Concejo.png
Foto: Serena Pea

NL

Workshop in Frans (Joanna spreekt ook Spaans, Italiaans en Pools)
 

Biografie

Joanna Concejo is geboren in 1971 in Slupsk (Polen). In 1998 behaalde ze haar diploma in Tekenkust en Illustratie aan de Academie voor Schone Kunsten in Poznan. Sinds 1994 woont en werkt ze in de banlieue van Parijs. Aan het eind van de jaren 90 begint ze te werken als illustrator. Een uitgebreide bio vind je hier.
 

Joanna Concejo 1.png   Joanna Concejo 2.png   Joanna Concejo 3.png     


Programma

Het gaat beter met twee! Op zoek naar de verbanden tussen vormen

Om onze beeldtaal te vormen en te verrijken gaan we op zoek naar verbanden tussen vormen en hun mogelijkheden. Want elke vorm, menselijk of anders, biedt oneindig veel mogelijkheden, vooral als je ze onderling verbindt. Zoals Roodkapje die de wolf ontmoet, de kat en muis, de vos en raaf, ...

Wij gaan proberen een grafisch vocabularium te creëren dat de basis kan worden om een verhaal te vertellen in een prentenboek. Daarnaast behandelen we ook de personages (karakters enz.), storyboard (ritme, compositie, verhaalopbouw).


Benodigdheden

Breng je favoriete tekenmateriaal mee voor deze 4 dagen. Al het andere materiaal dat je nodig hebt, brengt Joanna mee. De techniek is vrij.


Extra activiteiten

- Donderdag 9 februari (18u-20u): Vrij bezoek (gratis) tijdens de nocturne van de expo Wolf! De wolf in illustratie in Villa Verbeelding. Bewonder het werk van o.a. Joanna Concejo, Atak, Marije Tolman, Ludwig Volbeda, Gerda Dendooven, ...

- Vrijdag 10 februari (vanaf 17u): We sluiten de vierdaagse af met een hapje en drankje.

- Zaterdag 11 februari (15u-16u): Joanna Concejo geeft een lezing over haar werk en inspiratie in Villa Verbeelding. Na de lezing volgt er een signeersessie (16-16u30). Gratis voor studenten van Winter School, maar inschrijven via info@villaverbeelding.be is aangeraden.
 

Meer over Joanna vind je op Instagram en Facebook.
Praktische info vind je hier.