Literair Museum wordt Villa Verbeelding

Op 21 juni 2017 was het feest. Het Literair Museum bestond 20 jaar en kreeg een nieuwe naam: Villa Verbeelding, een wereld vol woord en beeld. Bezoekers lieten hun verbeelding de vrije loop in alle kamers van het huis via een kijk-en-doe-parcours met creatieve workshops.

Na een ontvangst met circus (door Balancirk) en feestelijke cupcakes gingen kinderen aan de slag met letterbuttons in de Wonderkamer of met origami en tangrams in de tentoonstelling Kraanvogels en kersenbloesems.

Jong en oud(er) poseerden met verkleedkleren voor een green screen met boekencovers of illustraties, met unieke resultaten tot gevolg! Wie al verkleed naar het feest kwam, ging bovendien naar huis met een mooi boek als beloning.

In het atelier knutselden kleine kunstenaars een sprookjespen in papier-maché, op de Sprookjeszolder kwam illustrator Leo Timmers voorlezen en reuzetekeningen maken.

Speciaal voor onze verjaardag verzamelden we op onze Sprookjeszolder het mooiste uit de sprookjestentoonstellingen van de voorbije jaren: bezoekers ontdekten er de reus van Klein Duimpje, de kamer van Roodkapje en nog veel meer! Voor wie er nog niet geraakte: de tentoonstelling loopt nog tot 19 augustus.

's Avonds was het feest voor volwassenen: Joke van Leeuwen bracht een feestelijk betoogje-op-een-verhoogje en daarna genoten we van een hete midzomernacht met muziek, drankjes en heerlijke hapjes van Tajine.

TVL maakte het beeldverslag hieronder, meer sfeerbeelden vind je bij www.villaverbeelding.be/fotos:
bekijk het fotoalbum van ons verjaardagsfeest en zoek jezelf tussen de resultaten van de green screen!

Cupcakes 20 jaar Villa Verbeelding     spelletjes in het Japans huis    Workshop sprookjespen in papier-maché    Reuzetekening Leo Timmers   

Joke van Leeuwen geeft feestelijk betoogje-op-een-verhoogje    Boem © Leo Timmers    Garage Gust © Leo Timmers    Wie rijdt © Leo Timmers   

Mijn sprookjeskijkboek    Doornroosje © Thé Tjong-Khing    Het geheim van de keel van de nachtegaal © Carll Cneut    Mare en de dingen © Kaatje Vermeire